FacebookRöntgen

A Dr. Kocsis Fogszabályozó Centrumban egy helyen a fogszabályozáshoz kapcsolódó összes szolgáltatás megtalálható így a panoráma- és teleröntgen is természetesen elérhető a pácienseink számára.

Panoráma röntgen

A panoráma röntgen a fogászati röntgen olyan fajtája, amely teljes képet ad az alsó és felső állcsontról, és a környező csontokról, amit két dimenzióban láthatunk. A panoráma röntgen komplex képet mutat az egy-egy fogról készített röntgenfelvételekkel szemben. Láthatók a fejlődési rendellenességek, a bölcsességfogak helyzete, a fogváltódás, a gyulladásos folyamatok stb. Ezért a góckutatás miatt is elengedhetetlen a készítésük. Áttekintést nyújt a fogak állapotáról, az állkapocsízületről, valamint az orr- és arcüregről. Ezért nemcsak a fogorvosoknak, hanem a fül-orr-gégész szakorvosoknak is elengedhetetlen.

Teleröntgen

A teleröntgen az arc csontjairól készített felvétel. Készíthetjük szemből, ill. oldalirányból. Gyakrabban az oldalirányú felvételeket készítjük, mely elengedhetetlen a fogszabályozási diagnózis pontos felállításához. .Elengedhetetlen az arc- és állcsontsebészeti műtétekhez.. A koponyacsontokat illetve a lágyrészeket is ábrázolja. A teleröntgen segítségével az agy- és arckoponya arányait, az arckoponya egyes csontjainak egymáshoz viszonyított helyzetét, a fogak elhelyezkedését, és a fogsorzáródási viszonyokat ellenőrizhetjük. Rengeteg mérést végzünk a segítségével. Megtervezzük a fogak ill. az állcsontok pontos helyzetét, szimuláljuk segítségével a leendő kezelési eredményünket.

Speciális számítógépes arc-esztétikai elemző programunk segítségével az arcról készített fényképeket egybevetjük a teleröntgen felvétellel és ezek alapján készítjük el a páciensünk számára a legjobb és legesztétikusabb kezelési eredményt.